01 november 2019 - Nieuw verkooppunt: Spar Goeree

Vanaf vandaag zijn onze producten ook verkrijgbaar bij Spar Goeree in Goedereede. 


08 oktober 2019 - Anneke vertelt het verhaal van De Proefschuur

Doe je mee? Eet ook jij Nederlands voedsel, met vakmanschap geteeld door de boeren en tuinders uit de streek. Anneke legt in 1,5 minuut uit: wat, hoe en waarom telers de krachten bundelen en samenwerken met lokale supermarktondernemers en de horeca. De kracht van lokaal ondernemerschap is groot.


We zijn blij dat we subsidie vanuit de Landschapstafel Voorne-Putten en provincie Zuid-Holland hebben ontvangen. Het maakt de start eenvoudiger. Daarnaast zorgt de landschapstafel voor ontmoeting èn verbinding tussen ondernemers en bestuurders op Voorne-Putten. Landschapstafel Voorne-Putten heeft ook deze promo film mogelijk gemaakt.

https://youtu.be/goEXEzcwnho


30 september 2019 - Resonant, dé aardappel van Voorne-Putten

Resonant, dé aardappel van Voorne-Putten

Resonant is een zeer smaakvolle en kruimige aardappel, die al vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw op uitgebreide schaal in Nederland en ook op Voorne-Putten werd geteeld. In 2005 stopten de grote aardappelhandelshuizen met de vermeerdering van deze aardappel en dreigde het einde voor dit smaakvolle ras.  Twee aardappeltelers van Voorne-Putten besloten daarop zelf voor hun eigen vermeerdering te gaan zorgen om zo deze lekkere aardappel te behouden. Deze twee akkerbouwers, beiden teler van De Proefschuur, telen op Voorne-Putten nog altijd 10 hectare Resonant en zo is dit ras dé aardappel van Voorne-Putten.

Resonant is een ideale aardappel voor de puree en stamppot, maar ook als je houdt van een zeer kruimige aardappel. Een kruimige aardappel goed koken, is eenvoudig. Breng ze aan de kook en zet daarna de pan op laag vuur. Zorg ervoor dat tijdens het kookproces geen water uit de pan verdampt. Er moet net genoeg water in de pan zitten om ze niet droog te laten koken. Voor puree geldt: hoe heter, hoe beter. Kook daarom de melk met de boter voor je die erbij doet.  Zolang de temperatuur boven de 80 graden blijft, kan het zetmeel in de gare aardappels nog vocht opnemen. En hoe meer vocht, hoe smeuïger de puree!

Dit weekend liggen ze weer in de winkel en we beginnen met een leuke aanbieding. 28 september 2019 - Leden in het nieuws: Wout en Anneke Lugtenburg

Vandaag een leuk artikel in het AD over Wout en Anneke Lugtenburg uit Geervliet. Zij telen de pompoenen en rode uien van De Proefschuur.


27 september 2019 - Winactie telersborden

Op veel plekken op Voorne-Putten kom je de borden met het logo van De Proefschuur tegen. Ze staan bij de boeren en tuinders die lid zijn van De Proefschuur Coöperatie.
Weet jij bij welke boeren en tuinders de onderstaande borden staan?
Onder de goede inzendingen verloten we een mooi gevulde Proefschuurtas.
Benieuwd naar alle boeren en tuinders van De Proefschuur?
https://www.deproefschuur.com/nl/onze-telers


18 september 2019 - Weekendaanbieding Uien

Dit weekend in de aanbieding: Uien € 1,49 per zak (2 kg). Geteeld door Landbouwbedrijf Van Marion uit Abbenbroek. Lekker vers & van dichtbij.


16 september 2019 - Nieuw in het assortiment: Sperziebonen

We zijn blij met de uitbreiding van ons assortiment: Sperziebonen van Krijn in 't Veld uit Zuid-Beijerland. Deze bonen staan bekend om hun uitstekende smaak en een heerlijke knapperige bite. De sperziebonen worden uitsluitend in het seizoen (tot eind oktober) geteeld en dagelijks vers geplukt. 


07 september 2019 - Recepten spruiten

Twee heerlijke recepten met spruitjes. 


27 augustus 2019 - Slandse Bataat, zoete aardappel uit Zuidland

Een bijzondere teelt in Nederland, uniek op Voorne-Putten.
Begin 2019 besloten Johan van Beek van akkerbouwbedrijf van Beek en Remco van Meggelen van Bestfruit hun handen ineen te slaan en te starten met de eerste teelt van de bataat op Voorne - Putten in Zuidland. Zuidland wordt in de volksmond Sland genoemd, daarom de naam Slandse Bataat. Een mooi, gezond product, duurzaam en met passie geteeld. Vanmorgen werd het eerste kistje symbolisch overhandigd aan Arnout den Ouden, voorzitter van De Proefschuur Coöperatie. 


24 augustus 2019 - Eerste pompoenen geoogst

Wout en Anneke Lugtenburg uit Geervliet hebben hun eerste pompoenen van dit seizoen geoogst. De Amoro pompoen heeft lekker veel vruchtvlees en hoeft niet geschild te worden.


20 augustus 2019 - De spruitenoogst is weer begonnen!

Vandaag start Kommer Jongejan weer met de oogst van zijn lekkere en gezonde spruiten! Lekker vers & van dichtbij!


30 juli 2019 - Er is weer prei!

Verse en heerlijke prei uit Rockanje:


01 juli 2019 - Zomergroente: Tuinbonen!

Tuinbonen zijn een typische zomergroente en slechts enkele weken per jaar van Hollandse bodem verkrijgbaar. De fris bittere smaak van verse tuinbonen past uitstekend bij allerlei zomerse salades en gerechten. Verse tuinbonen betekent even werk met (dubbel)doppen maar ze zijn uiteindelijk een smakelijk feest op je bord. 


17 juni 2019 - Vacature


03 juni 2019 - Nieuwe oogst Doré aardappelen

Er zijn weer nieuwe oogst Doré-aardappelen, geteeld door Landbouwbedrijf De Pijper uit Hellevoetsluis. Deze aardappelen zijn al op 28 februari gepoot en vervolgens met doek afgedekt. Zo kunnen we al vroeg genieten van deze heerlijke nieuwe aardappelen. Ze worden verpakt in een papieren zak. 


31 mei 2019 - Enquête

Beste bezoekers,
Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met De Proefschuur. Gertjan de Reus studeert HBO Commerciële economie/Creative marketing en loopt bij ons stage. Hij voert voor ons een onderzoek uit naar het gebruik van social media. Hierbij kan u ons helpen. Vul de korte enquête hieronder in en maak kans op een proefschuurtas! Alvast bedankt voor uw medewerking.

Klik hier om naar de enquête te gaan


08 mei 2019 - Hollandse bloemkool

Vanaf nu weer verkrijgbaar: Hollandse bloemkool! 


02 mei 2019 - Leden in het nieuws: Johan van Beek

Vandaag een artikel in het AD: Boer Johan van Beek heeft de primeur, eerste met teelt van zoete aardappelen. 


30 april 2019 - Kruimige aardappelen

Bij onze telers is de voorraad Frieslander aardappelen op. In het segment kruimige aardappelen schakelen we daarom over naar Victoria aardappelen. De Victoria heeft een gele, ruwe schil en geel vruchtvlees. De smaak is uitmuntend. De aardappel is geschikt als kook- en frietaardappel. 


26 april 2019 - Nieuw: Brioso trostomaten