16 september 2019 - Nieuw in het assortiment: Sperziebonen

We zijn blij met de uitbreiding van ons assortiment: Sperziebonen van Krijn in 't Veld uit Zuid-Beijerland. Deze bonen staan bekend om hun uitstekende smaak en een heerlijke knapperige bite. De sperziebonen worden uitsluitend in het seizoen (tot eind oktober) geteeld en dagelijks vers geplukt. 


07 september 2019 - Recepten spruiten

Twee heerlijke recepten met spruitjes. 


27 augustus 2019 - Slandse Bataat, zoete aardappel uit Zuidland

Een bijzondere teelt in Nederland, uniek op Voorne-Putten.
Begin 2019 besloten Johan van Beek van akkerbouwbedrijf van Beek en Remco van Meggelen van Bestfruit hun handen ineen te slaan en te starten met de eerste teelt van de bataat op Voorne - Putten in Zuidland. Zuidland wordt in de volksmond Sland genoemd, daarom de naam Slandse Bataat. Een mooi, gezond product, duurzaam en met passie geteeld. Vanmorgen werd het eerste kistje symbolisch overhandigd aan Arnout den Ouden, voorzitter van De Proefschuur Coöperatie. 


24 augustus 2019 - Eerste pompoenen geoogst

Wout en Anneke Lugtenburg uit Geervliet hebben hun eerste pompoenen van dit seizoen geoogst. De Amoro pompoen heeft lekker veel vruchtvlees en hoeft niet geschild te worden.


20 augustus 2019 - De spruitenoogst is weer begonnen!

Vandaag start Kommer Jongejan weer met de oogst van zijn lekkere en gezonde spruiten! Lekker vers & van dichtbij!


30 juli 2019 - Er is weer prei!

Verse en heerlijke prei uit Rockanje:


01 juli 2019 - Zomergroente: Tuinbonen!

Tuinbonen zijn een typische zomergroente en slechts enkele weken per jaar van Hollandse bodem verkrijgbaar. De fris bittere smaak van verse tuinbonen past uitstekend bij allerlei zomerse salades en gerechten. Verse tuinbonen betekent even werk met (dubbel)doppen maar ze zijn uiteindelijk een smakelijk feest op je bord. 


17 juni 2019 - Vacature


03 juni 2019 - Nieuwe oogst Doré aardappelen

Er zijn weer nieuwe oogst Doré-aardappelen, geteeld door Landbouwbedrijf De Pijper uit Hellevoetsluis. Deze aardappelen zijn al op 28 februari gepoot en vervolgens met doek afgedekt. Zo kunnen we al vroeg genieten van deze heerlijke nieuwe aardappelen. Ze worden verpakt in een papieren zak. 


31 mei 2019 - Enquête

Beste bezoekers,
Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met De Proefschuur. Gertjan de Reus studeert HBO Commerciële economie/Creative marketing en loopt bij ons stage. Hij voert voor ons een onderzoek uit naar het gebruik van social media. Hierbij kan u ons helpen. Vul de korte enquête hieronder in en maak kans op een proefschuurtas! Alvast bedankt voor uw medewerking.

Klik hier om naar de enquête te gaan


08 mei 2019 - Hollandse bloemkool

Vanaf nu weer verkrijgbaar: Hollandse bloemkool! 


02 mei 2019 - Leden in het nieuws: Johan van Beek

Vandaag een artikel in het AD: Boer Johan van Beek heeft de primeur, eerste met teelt van zoete aardappelen. 


30 april 2019 - Kruimige aardappelen

Bij onze telers is de voorraad Frieslander aardappelen op. In het segment kruimige aardappelen schakelen we daarom over naar Victoria aardappelen. De Victoria heeft een gele, ruwe schil en geel vruchtvlees. De smaak is uitmuntend. De aardappel is geschikt als kook- en frietaardappel. 


26 april 2019 - Nieuw: Brioso trostomaten26 april 2019 - Er zijn weer boskroten!

Geteeld door Maatschap Beukelman-Visser uit Rockanje. Frans teelt verschillende soorten groente op de zandgrond in de polder Stuifakker bij Rockanje. Boskroten zijn voor hem de eerste groente van het nieuwe seizoen. 
 
Boskroten zijn jonge krootjes waar het loof nog aan zit. Omdat ze zo jong zijn, koken ze in 30 tot 45 minuten gaar. Boskroten hebben een zoete smaak.  Ideaal voor bijvoorbeeld bietensalade en bietenstamppot.


15 april 2019 - Onze tips voor de Pasen!

Onze tips voor de Pasen!03 april 2019 - Kom in de Kas


Er wordt door jong en oud al weken uitgekeken naar Kom in de Kas. Op zaterdag 6 april zetten 14 bedrijven op Voorne-Putten de deuren open van 10-16 uur. Vier bedrijven zijn lid en leverancier van De Proefschuur. Een mooie gelegenheid om te kijken waar en hoe de lokale producten van De Proefschuur groeien.

Landbouwbedrijf Van Marion
Haasdijk 7, Abbenbroek
https://www.facebook.com/events/2419194468091684/
Hosk Growers (voorheen Vd Valk)   
Vlaardingerhilseweg 10 a, Vierpolders
https://www.facebook.com/events/1032884513568664/
Vers van Voorne
Konneweg 4b, Tinte
https://www.facebook.com/events/2148348461918935/
Frans Beukelman
Torenweg 10, Rockanje
https://www.facebook.com/events/1163257940501427/

Primeur:
We lanceren bij Kom in de Kas op deze bedrijven een nieuwe ‘limited edition’ Proefschuur tas. Hij is van stevig canvas en makkelijk opvouwbaar. Uiteraard voorzien van het mooie Proefschuur logo. Voor 10 euro kun je deze hippe tas kopen, vol lekkere verse seizoensproducten van dichtbij! Die moét je hebben! Voor de beschikbaarheid van deze aanbieding geldt: Op=Op.

Kijk voor alle deelnemende bedrijven op Voorne-Putten op: https://boerenentuinders.nl/kom-in-de-kas/


23 maart 2019 - Heerlijke Hollandse tomaten

Heerlijke Hollandse tomaten, met zorg geteeld door de telers op Voorne-Putten. Lekker vers & van dichtbij!


16 maart 2019 - Nieuwe oogst Hollandse paprika's

Maandag start Hosk Growers in Vierpolders met de oogst van rode paprika's.


18 februari 2019 - Verkooppunt in Zuidland

Slager Frank Hoogendoorn verkoopt altijd al lokaal vlees uit de buurt. Vanaf vandaag heeft hij ook de lokale producten van De Proefschuur in zijn winkel. Je kunt bij Slagerij Hoogendoorn in Zuidland dus nu terecht voor een complete lokale maaltijd. Lekker vers en van dichtbij!