14 juli 2020 - Persberichten Bijeenkomst De Proefschuur

Op 3 juli organiseerde De Proefschuur een bijeenkomst om hun inzichten en ervaringen te delen. Hierover zijn o.a. de volgende persberichten verschenen.

Nieuwe Oogst:
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/07/11/te-weinig-animo-voor-de-proefschuur


Foodagribusiness:
https://www.foodagribusiness.nl/de-proefschuur-lokale-afzet-mislukt-door-te-lage-omzet/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter


04 juni 2020 - Bijeenkomst over de inzichten van De Proefschuur | 2015-2020


29 mei 2020 - Te koop: restpartijen van verpakkingsmaterialen

Restpartijen van diverse verpakkingsmaterialen.

- Emmers met deksel. Geschikt voor oa snoepgroenten. Geperforeerd aan de boven en onderkant. Groot genoeg voor ca 500 gram tomaatjes of komkommertjes. Verpakt per 1000 setjes. 
- LDPE zak 20 x 30 cm (1 kant 2 cm overlengte) Geperforeerd. 1000 stuks per doos. 
Plastic klapdoos 1 kg agf. Geperforeerd. Afmetingen: 28x18x8 cm.
Poly zak AGF 1 kg. Afmetingen: 13 x 38cm. Verpakt per 1000.
Poly zak AGF 1,25 kg. Afmetingen: 16 x 34cm. Verpakt per 1000.
Shaker met deksel. Voor oa snoepgroenten, maar ook prima te gebruiken voor smoothies of andere dranken (350ml). 944 stuks per doos. 


Voor meer informatie, neem contact op met Arnout den Ouden: 06-1069 8438 


28 februari 2020 - De Proefschuur stopt met haar activiteiten!

In 2017 hebben boeren en tuinders, samen met de burgemeesters en supermarktondernemers, de openingshandeling verricht van De Proefschuur coöperatie. Een bijzonder moment!
Het idee van De Proefschuur, lokale verse seizoensproducten met een duidelijke herkomst, wordt door velen als sympathiek en onderscheidend ervaren. We hebben een goede en serieuze poging gedaan. Na 2,5 jaar moeten we als boeren en tuinders concluderen dat er geen/nauwelijks perspectief is op een rendabel concept.
Op woensdagavond 26 februari 2020 hebben de leden van De Proefschuur daarom het besluit genomen om te stoppen per 6 maart 2020.
We bedanken iedereen voor het enthousiasme en het vertrouwen in onze lekkere verse producten van dichtbij.
Een hartelijke groet namens de telers, het team en het bestuur van De Proefschuur Coöperatie


03 februari 2020 - Er zijn weer komkommers en snackkomkommers!

Vandaag oogst Arthur van Geest in Tinte de eerste Hollandse komkommers en snackkomkommers van dit seizoen!


20 januari 2020 - Andijvie uit de kas


19 december 2019 - Nieuw in ons assortiment: Peerappelsap

Heerlijk sap gemaakt van de appels en peren uit de boomgaard van Oosthoek Fruitteelt uit Zuidland. Lekker vers & van dichtbij. Vandaag overhandigde Arnout den Ouden, voorzitter van De Proefschuur, het eerste flesje aan Arie en Elena van Oosthoek Fruitteelt uit Zuidland. Binnenkort verkrijgbaar via de verkooppunten van De Proefschuur.


01 november 2019 - Nieuw verkooppunt: Spar Goeree

Vanaf vandaag zijn onze producten ook verkrijgbaar bij Spar Goeree in Goedereede. 


08 oktober 2019 - Anneke vertelt het verhaal van De Proefschuur

Doe je mee? Eet ook jij Nederlands voedsel, met vakmanschap geteeld door de boeren en tuinders uit de streek. Anneke legt in 1,5 minuut uit: wat, hoe en waarom telers de krachten bundelen en samenwerken met lokale supermarktondernemers en de horeca. De kracht van lokaal ondernemerschap is groot.


We zijn blij dat we subsidie vanuit de Landschapstafel Voorne-Putten en provincie Zuid-Holland hebben ontvangen. Het maakt de start eenvoudiger. Daarnaast zorgt de landschapstafel voor ontmoeting èn verbinding tussen ondernemers en bestuurders op Voorne-Putten. Landschapstafel Voorne-Putten heeft ook deze promo film mogelijk gemaakt.

https://youtu.be/goEXEzcwnho


30 september 2019 - Resonant, dé aardappel van Voorne-Putten

Resonant, dé aardappel van Voorne-Putten

Resonant is een zeer smaakvolle en kruimige aardappel, die al vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw op uitgebreide schaal in Nederland en ook op Voorne-Putten werd geteeld. In 2005 stopten de grote aardappelhandelshuizen met de vermeerdering van deze aardappel en dreigde het einde voor dit smaakvolle ras.  Twee aardappeltelers van Voorne-Putten besloten daarop zelf voor hun eigen vermeerdering te gaan zorgen om zo deze lekkere aardappel te behouden. Deze twee akkerbouwers, beiden teler van De Proefschuur, telen op Voorne-Putten nog altijd 10 hectare Resonant en zo is dit ras dé aardappel van Voorne-Putten.

Resonant is een ideale aardappel voor de puree en stamppot, maar ook als je houdt van een zeer kruimige aardappel. Een kruimige aardappel goed koken, is eenvoudig. Breng ze aan de kook en zet daarna de pan op laag vuur. Zorg ervoor dat tijdens het kookproces geen water uit de pan verdampt. Er moet net genoeg water in de pan zitten om ze niet droog te laten koken. Voor puree geldt: hoe heter, hoe beter. Kook daarom de melk met de boter voor je die erbij doet.  Zolang de temperatuur boven de 80 graden blijft, kan het zetmeel in de gare aardappels nog vocht opnemen. En hoe meer vocht, hoe smeuïger de puree!

Dit weekend liggen ze weer in de winkel en we beginnen met een leuke aanbieding. 28 september 2019 - Leden in het nieuws: Wout en Anneke Lugtenburg

Vandaag een leuk artikel in het AD over Wout en Anneke Lugtenburg uit Geervliet. Zij telen de pompoenen en rode uien van De Proefschuur.


27 september 2019 - Winactie telersborden

Op veel plekken op Voorne-Putten kom je de borden met het logo van De Proefschuur tegen. Ze staan bij de boeren en tuinders die lid zijn van De Proefschuur Coöperatie.
Weet jij bij welke boeren en tuinders de onderstaande borden staan?
Onder de goede inzendingen verloten we een mooi gevulde Proefschuurtas.
Benieuwd naar alle boeren en tuinders van De Proefschuur?
https://www.deproefschuur.com/nl/onze-telers


18 september 2019 - Weekendaanbieding Uien

Dit weekend in de aanbieding: Uien € 1,49 per zak (2 kg). Geteeld door Landbouwbedrijf Van Marion uit Abbenbroek. Lekker vers & van dichtbij.


16 september 2019 - Nieuw in het assortiment: Sperziebonen

We zijn blij met de uitbreiding van ons assortiment: Sperziebonen van Krijn in 't Veld uit Zuid-Beijerland. Deze bonen staan bekend om hun uitstekende smaak en een heerlijke knapperige bite. De sperziebonen worden uitsluitend in het seizoen (tot eind oktober) geteeld en dagelijks vers geplukt. 


07 september 2019 - Recepten spruiten

Twee heerlijke recepten met spruitjes. 


27 augustus 2019 - Slandse Bataat, zoete aardappel uit Zuidland

Een bijzondere teelt in Nederland, uniek op Voorne-Putten.
Begin 2019 besloten Johan van Beek van akkerbouwbedrijf van Beek en Remco van Meggelen van Bestfruit hun handen ineen te slaan en te starten met de eerste teelt van de bataat op Voorne - Putten in Zuidland. Zuidland wordt in de volksmond Sland genoemd, daarom de naam Slandse Bataat. Een mooi, gezond product, duurzaam en met passie geteeld. Vanmorgen werd het eerste kistje symbolisch overhandigd aan Arnout den Ouden, voorzitter van De Proefschuur Coöperatie. 


24 augustus 2019 - Eerste pompoenen geoogst

Wout en Anneke Lugtenburg uit Geervliet hebben hun eerste pompoenen van dit seizoen geoogst. De Amoro pompoen heeft lekker veel vruchtvlees en hoeft niet geschild te worden.


20 augustus 2019 - De spruitenoogst is weer begonnen!

Vandaag start Kommer Jongejan weer met de oogst van zijn lekkere en gezonde spruiten! Lekker vers & van dichtbij!


30 juli 2019 - Er is weer prei!

Verse en heerlijke prei uit Rockanje:


01 juli 2019 - Zomergroente: Tuinbonen!

Tuinbonen zijn een typische zomergroente en slechts enkele weken per jaar van Hollandse bodem verkrijgbaar. De fris bittere smaak van verse tuinbonen past uitstekend bij allerlei zomerse salades en gerechten. Verse tuinbonen betekent even werk met (dubbel)doppen maar ze zijn uiteindelijk een smakelijk feest op je bord.