15 april 2019 - Onze tips voor de Pasen!

Onze tips voor de Pasen!03 april 2019 - Kom in de Kas


Er wordt door jong en oud al weken uitgekeken naar Kom in de Kas. Op zaterdag 6 april zetten 14 bedrijven op Voorne-Putten de deuren open van 10-16 uur. Vier bedrijven zijn lid en leverancier van De Proefschuur. Een mooie gelegenheid om te kijken waar en hoe de lokale producten van De Proefschuur groeien.

Landbouwbedrijf Van Marion
Haasdijk 7, Abbenbroek
https://www.facebook.com/events/2419194468091684/
Hosk Growers (voorheen Vd Valk)   
Vlaardingerhilseweg 10 a, Vierpolders
https://www.facebook.com/events/1032884513568664/
Vers van Voorne
Konneweg 4b, Tinte
https://www.facebook.com/events/2148348461918935/
Frans Beukelman
Torenweg 10, Rockanje
https://www.facebook.com/events/1163257940501427/

Primeur:
We lanceren bij Kom in de Kas op deze bedrijven een nieuwe ‘limited edition’ Proefschuur tas. Hij is van stevig canvas en makkelijk opvouwbaar. Uiteraard voorzien van het mooie Proefschuur logo. Voor 10 euro kun je deze hippe tas kopen, vol lekkere verse seizoensproducten van dichtbij! Die moét je hebben! Voor de beschikbaarheid van deze aanbieding geldt: Op=Op.

Kijk voor alle deelnemende bedrijven op Voorne-Putten op: https://boerenentuinders.nl/kom-in-de-kas/


23 maart 2019 - Heerlijke Hollandse tomaten

Heerlijke Hollandse tomaten, met zorg geteeld door de telers op Voorne-Putten. Lekker vers & van dichtbij!


16 maart 2019 - Nieuwe oogst Hollandse paprika's

Maandag start Hosk Growers in Vierpolders met de oogst van rode paprika's.


18 februari 2019 - Verkooppunt in Zuidland

Slager Frank Hoogendoorn verkoopt altijd al lokaal vlees uit de buurt. Vanaf vandaag heeft hij ook de lokale producten van De Proefschuur in zijn winkel. Je kunt bij Slagerij Hoogendoorn in Zuidland dus nu terecht voor een complete lokale maaltijd. Lekker vers en van dichtbij!


01 februari 2019 - Er zijn weer Hollandse komkommers!

Dit weekend start Boer Arthur van Van Geest Komkommers uit Tinte al met de eerste oogst van Hollandse komkommers. Lekker vers en van dichtbij! Uit zijn kas komen ook de lekkere snackkomkommers. 


04 januari 2019 - Nieuwsbrief 1 | 2019

Nieuwsbrief 1 |2019 is vandaag verstuurd per mail aan een ieder die zich hiervoor heeft ingeschreven via onze website.
Nieuwsbrief 1 | 2019
In het vervolg ook direct de nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Meldt u zich dan nu aan via de inschrijflink op onze homepagina.


19 december 2018 - Recept Annabelle krieltjes

Twee heerlijke recepten met de Annabelle krieltjes, een lekker bijgerecht voor het kerstmenu!


10 december 2018 - Recept spruitjessoep en aardappelsoep

Nog op zoek naar een recept voor een lekkere kerstsoep? Het recept van onze spruitjessoep is erg populair en de soep staat in veel gezinnen op het menu de komende feestdagen. En voor hen die (écht) geen spruitjes lusten, is er een heerlijke aardappelsoep.


05 december 2018 - Opening Kruidenier Vierpolders

Woensdagavond 5 december tussen 18.00 uur en 20.00 uur openen de deuren van Kruidenier Vierpolders, de nieuwe buurtwinkel van ondernemer Johan van Dam. Ook hier zijn de lokale producten van De Proefschuur verkrijgbaar. Lekker vers & van dichtbij.

De openingstijden zijn:

maandag - 08:30–17:30
dinsdag - 08:30–17:30
woensdag - 08:30–17:30
donderdag - 08:30–17:30
vrijdag - 08:30–17:30
zaterdag - 08:30–16:00
zondag - Gesloten

Dijckpotingen 14, 3237 AK Vierpolders


30 november 2018 - Resonant, dé aardappel van Voorne-Putten

Resonant, dé aardappel van Voorne-Putten

Resonant is een zeer smaakvolle en kruimige aardappel, die al vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw op uitgebreide schaal in Nederland en ook op Voorne-Putten werd geteeld. In 2005 stopten de grote aardappelhandelshuizen met de vermeerdering van deze aardappel en dreigde het einde voor dit smaakvolle ras.  Twee aardappeltelers van Voorne-Putten besloten daarop zelf voor hun eigen vermeerdering te gaan zorgen om zo deze lekkere aardappel te behouden. Deze twee akkerbouwers, beiden teler van De Proefschuur, telen op Voorne-Putten nog altijd 10 hectare Resonant en zo is dit ras dé aardappel van Voorne-Putten.

Resonant is een ideale aardappel voor de puree en stamppot, maar ook als je houdt van een zeer kruimige aardappel. Een kruimige aardappel goed koken, is eenvoudig. Breng ze aan de kook en zet daarna de pan op laag vuur. Zorg ervoor dat tijdens het kookproces geen water uit de pan verdampt. Er moet net genoeg water in de pan zitten om ze niet droog te laten koken. Voor puree geldt: hoe heter, hoe beter. Kook daarom de melk met de boter voor je die erbij doet.  Zolang de temperatuur boven de 80 graden blijft, kan het zetmeel in de gare aardappels nog vocht opnemen. En hoe meer vocht, hoe smeuïger de puree!


15 oktober 2018 - Onze Anneke op Libelle-TV

In september deed Anneke Lugtenburg, teler en secretaris van De Proefschuur, mee aan een kookwedstrijd georganiseerd door Libelle samen met Albert Heijn. Libelle-lezeressen gingen de strijd met elkaar aan om het lekkerste pompoenrecept.

Kijk het leuke filmpje wat hiervan gemaakt is via deze link: https://www.libelletv.nl/serie/vers-getest/vers-getest-pompoen/

Wil je ook deze ovenschotel proberen?


29 september 2018 - Appels en peren uit Zuidland!

In de polder van Zuidland groeien bij Oosthoek Fruitteelt de heerlijkste appels en peren. Vanaf komende week in het assortiment van De Proefschuur: Elstar appelen en Conference peren. We zijn erg blij met deze uitbreiding van ons assortiment. Lekker vers & van dichtbij!


06 september 2018 - 2e verkooppunt in Spijkenisse

Aan de Oostkade 4 in het centrum van Spijkenisse zijn restaurant 't Ganzengors en delicatessenwinkel Delvino te vinden. Eigenaren Ronald en Yvonne Kleyburg, de koks, kelners en winkelpersoneel hebben passie voor de super verse (seizoens) producten van Voorne-Putten. De lokaal geteelde producten van De Proefschuur zijn vanaf donderdag 6 september hier verkrijgbaar.


04 september 2018 - Eerste verkooppunt in Spijkenisse: PLUS MEEUW

Heel goed nieuws!  PLUS MEEUW op de Akkerhof in Spijkenisse is het eerste verkooppunt in Spijkenisse waar de lokaal geteelde aardappelen en groenten van De Proefschuur verkrijgbaar zijn. Lekker vers en van dichtbij!18 augustus 2018 - Vestingdagen Roadrun

Tijdens de Roadrun van de Vestingdagen was ook De Proefschuur vertegenwoordigd. De vele toeschouwers langs de kant zagen de oude Deutz-trekker met het Proefschuur-assortiment voorbij rijden. Trots op ons lokale voedsel!


15 augustus 2018 - Nieuw in assortiment: Pompoenen

In Geervliet zijn Wout en Anneke Lugtenburg gestart met de oogst van hun Amoro pompoenen. Deze pompoenen hebben een schil die soepeler te snijden is. Echt heel handig voor de bereiding in de keuken! De vrucht hoeft overigens niet geschild te worden. Binnenin zit lekker veel vruchtvlees en de pitten zijn eenvoudig te verwijderen.


15 augustus 2018 - Er zijn weer spruiten!

Bouwe Piek in Geervliet is deze week gestart met de oogst van zijn spruiten. Veel mensen zien de spruitjes als een wintergroente, maar ook in augustus smaakt deze groente al heerlijk. Iedere ochtend vers geoogst en de volgende dag al op weg naar de winkel. Lekker vers & van dichtbij!


13 augustus 2018 - Proefschuurtelers in het AD

In het AD vandaag een mooi nieuwsitem met o.a. Proefschuurtelers Arnout den Ouden, Jan Varekamp en Bouwe Piek.
https://www.ad.nl/voorne-putten/boeren-voorne-putten-blij-dat-we-weer-aan-de-slag-kunnen~acf5cc2e/


13 augustus 2018 - Fokveedag Hellevoetsluis

Op zaterdag 11 augustus hebben de boeren en tuinders van Voorne-Putten op de Fokveedag in Hellevoetsluis de agrarische sector gepromoot. De ruim 4000 bezoekers zagen in de stand de prachtige lokale producten. Ook hebben we verteld over De Proefschuur coöperatie. En natuurlijk kon er geproefd worden. Het was gaaf om te horen dat veel mensen de Proefschuur telersborden bij de bedrijven weten te staan. Een volgende stap is dat consumenten onze verkooppunten weten te vinden. Een veel gestelde vraag was: “Waarom kunnen we in Spijkenisse, bij geen enkele supermarkt, Proefschuur producten kopen?” Het antwoord is dat we hier hard aan werken maar dat het niet eenvoudig blijkt. Wie heeft er een tip? Want we zorgen dolgraag dat ook in Spijkenisse lokaal voedsel eenvoudig te verkrijgen is!